HTML

hoszigetelés, utólagos hőszigetelés

hőszigetelésről minden, hőszigetelő rendszerek, utólagos hőszigetelés, szigetelés

Friss topikok

Linkblog

Archívum

utólagos hőszigetelés

2009.11.08. 16:09 :: kalnoki

Aki otthonában finom meleget szeretne, szigetelje házát, akár utólagosan. A legtöbbször elhangzott kérdés azonban, hogy a hőszigetelő anyag kívül vagy belül helyezkedjen-e el.

Általánosan igaz, hogy minél öregebb egy épület, annál könnyebb az energia háztartást utólagos szigeteléssel javítani. Egy átlagos méretű családi ház esetében 100 négyzetméternél is nagyobb az a falfelület, amin keresztül a fűtési hő eltávozik. A falfelületek utólagos szigetelése esetén, általánosan 35-50%-os nagyságrendű energia-megtakarítással lehet számolni.

A régi épületek esetében általában a tulajdonos a felelős azért, hogy ellátja-e utólagos hőszigeteléssel épületét, vagy sem. Ez alól egyetlen kivétel, ha olyan mértékű átalakítást végeznek egy épületen, melyhez hatósági engedély szükséges.

Az, hogy kívülről vagy belülről helyeznek el szigetelést, több tényezőtől függ – lásd például a ház magasságától, vagy a falak hozzáférhetőségétől.

Szólj hozzá!

Címkék: hőszigetelés utólagos

A bejegyzés trackback címe:

https://hoszigrendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr31509304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása